Portalul care te protejează de falsuri și manipulări mediatice

Falsuri recente

7 august 2020 155
Matematica unor instituții media politizate: „peste un milion” de beneficiari înseamnă, de fapt, circa 660 de mii  
30 iulie 2020 1979
FALS: Mai mulți ucraineni au decedat după ce li s-a administrat un vaccin american împotriva coronavirusului
27 iulie 2020 4029
O factură din Germania pentru „un test Covid-19” a pus pe jar câteva țări din Europa
23 iulie 2020 253
O promisiune electorală „rostogolită” de Igor Dodon de patru ani
20 iulie 2020 1328
VIDEO: Utilizarea măștilor NU provoacă hipoxie
17 iulie 2020 1252
CRONICA SITE-URILOR DE ŞTIRI FALSE: Banda metalică de la măştile medicale este o antenă 5G, iar părinții sunt obligați să plătească câte 1500 de euro pentru a cumpăra calculatoare
15 iulie 2020 2968
Igor Dodon își asumă rolul de autor al unei inițiative legislative... lansată de alții
14 iulie 2020 223
Falsuri și narative anti-americane în jurul protestelor din SUA
9 iulie 2020 161
Laboratoare de arme biologice americane, inventate de laboratoarele media pro Kremlin
8 iulie 2020 814
Atacul clonelor pe Facebook – noua tehnică de clickbait, atac cibernetic și discreditare politică
5 iulie 2020 2355
FALS: Utilizarea măștilor provoacă hipoxie
30 iunie 2020 258
CRONICA DEZINFORMĂRII 7
26 iunie 2020 200
CRONICA DEZINFORMĂRII 6
25 iunie 2020 631
FALS: În ultimii ani, nici un reprezentant al ONG-urilor în domeniul drepturilor omului nu a fost în penitenciare
15 iunie 2020 3761
Coronavirus „alarmă falsă” – un fake-news internațional care a prins în România și R.Moldova
15 iunie 2020 858
FALS: Începe ciparea populației în octombrie 2020!

Concert sub patronajul lui Peter Michalko, despre care Delegația UE nici nu știe

19 noiembrie 2019 443
Articole
Palatul Republicii din Chișinău
Foto: Wikipedia.org

Un grup de inițiativă a anunțat public că intenționează să organizeze un concert în ajunul sărbătorilor de iarnă întitulat "Primul festival internațional - Țările Dunărene". Deși organizatorii îl prezentă ca fiind sub patronajul șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, Delegația UE la Chișinău neagă orice legătură cu acest eveniment. Unul din reprezentanții grupului de inițiativă susține că autorul ideii, cel care a dat asigurări că a coordonat evenimentul cu diferiți oficiali și diplomați, în prezent nu mai dă niciun semn de viață.

Delegația UE neagă orice legătură

Delegația UE la Chișinău a difuzat un comunicat de presă, în care face referire la anunțul comitetului de organizare a evenimentului numit „Primul festival internațional - Țările Dunărene” care colectează bani pentru organizare, susținând că este organizat sub patronajul Ambasadorului Peter Michalko, șeful Delegației UE în Republica Moldova. Misiunea diplomatică neagă orice legătură a acest eveniment. „Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova dorește să atragă atenția opiniei publice că evenimentul "Primul festival internațional - Țările Dunărene" nu este organizat sub patronajul Ambasadorului UE, ES Peter Michalko și Delegația UE în Republica Moldova nu are nicio legătură cu organizarea evenimentului menționat mai sus”, se arată în comunicat.

Uniunea Muzicienilor asigură doar „suportul logistic”

Anunțul/invitația despre organizarea concertului respectiv a fost semnat de Serghei Crețu, prezentat drept coordonator financiar, membru al comitetului organizatoric „Țările Dunării în Moldova”. Tot acolo sunt afișate și datele bancare ale Uniunii Muzicienilor din R.Moldova. Directorul executiv al Uniunii Muzicienilor, Mihai Cocieru, a comunicat pentru Stopfals.md că a existat un grup de persoane care a propus organizarea concertului respectiv la Palatul Republicii. El a precizat că Uniunea Muzicienilor a fost de acord să ofere suport logistic, inclusiv să ofere datele sale bancare pentru colectarea de fonduri. „Le-am spus că noi nu suntem împotrivă, vă ajutăm cu suportul logistic, dar i-am atenționat că au început pregătirile prea târziu”, a comunicat Mihai Cocieru.

Inițiatorul a dispărut

Serghei Crețu, membru al Uniunii Muzicienilor, a declarat că inițiativa îi aparține muzicianului, Boris Dubirnîi cetățean al Republicii Moldova și Austriei, iar scopul era organizarea unui concert, în premieră, cu participarea reprezentanților tuturor statelor dunărene (10 țări). Potrivit lui Crețu, anume Dubirnîi ar fi fost cel care a dat asigurări că a convenit deja și cu Președinția, dar și cu Delegația UE privind organizarea evenimentului sub patronajul lui Igor Dodon și al lui Peter Michalko. „Noi am început pregătirile, am trimis invitații, inclusiv la misiunile diplomatice, dar de aproape o lună Dubinîi a dispărut. Mi-a scris o dată că vorbim când revine în Moldova, apoi mi-a scris un mesaj că e bolnav”, susține Serghei Crețu.

L-am contactat pe Boris Dubirnîi la numărul de telefon oferit de Serghei Crețu, dar acesta nu a răspuns la apel.

Serghei Crețu a menționat că deși pregătirile pentru concert au fost oprite, totuși el își exprimă speranța că lucrurile se vor clarifica și evenimentul va avea loc.

UPDATE: La 25 noiembrie curent Boris Dubirnîi ne-a contactat și a solicitat o întâlnire pentru a-și expune opinia în legătură cu acest caz. El respinge acuzația că ar fi folosit numele Ambasadorului Peter Michalko pentru a promova evenimentul și susține că a avut o discuție cu șeful Delegației UE doar pe ideea organizării festivalului. „L-am întrebat pe domnul Michalko ce părere are despre această inițiativă. El mi-a zis că e un lucru foarte bun, dar că avem mult de lucrat pentru asta. Deci, era vorba de o susținere morală”, a declarat Dubirnîi. El afirmă că Serghei Crețu a transmis invitații din partea comitetului organizatoric (în care era menționat faptul că festivalul ar urma să aibă loc sub patronajul lui Peter Michalkon.r.), fără a le coordona cu ceilalți membri. După acest incident, Boris Dubirnîi crede că nu va mai fi posibil de organizat acest festival.

 Cornel Ciobanu

Stopfals.md

19 noiembrie 2019 443

Relevant

Comments 0