Portalul care te protejează
de falsuri

Fals: A murit cântărețul Mihai Constantinescu

30 septembrie 2019 1002
Articole
Colaj

La 27 septembrie curent, câteva portaluri din România au mediatizat intens o știre despre moartea celebrului cântăreț de muzică ușoară Mihai Constantinescu. Știrea a fost preluată rapid și de câteva portaluri din Republica Moldova. Informația s-a dovedit a fi falsă. Soția și reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din București unde este internat artistul au infirmat aceste zvonuri.

Vestea care a îngrozit România: ”Mihai Constantinescu a murit”. Prima reacție a soției, așa suna titlul unei știri publicate de Cancan.ro care prezenta „întreg filmul evenimentelor care ar fi culminat cu moartea lui Mihai Constantinescu”. „Mihai Constantinescu a murit. Doliu în muzica ușoară românească”, „Ultima oră. Vestea care a șocat România: A murit Mihai Constantinescu”, erau alte titluri apărute pe Stirilekanald.ro și Ciao.ro la 27 septembrie 2019.

„Cântărețul a fost internat de urgență la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, în ziua de 13 mai 2019, după ce fusese găsit inconștient, de către soția sa, în propria locuință. Medicii sosiți de urgență la fața locului au început manevrele de resuscitare. Ulterior, Mihai Constantinescu, care suferise un stop cardiorespirator, a fost transportat la spital, acolo unde a intrat în comă”, se spune în aceste știri. 

Cititorilor nu li s-a spus că au fost dezinformați

Titluri trase la indigo au apărut și pe portaluri din țara noastră. Portalul Ea.md a difuzat știrea „A murit Mihai Constantinescu. Artistul avea 73 de ani”, iar Deschide.md a anunțat că „Celebrul cântăreț, Mihai Constantinescu, a murit”. La scurt timp, aceste știri au fost șterse de pe cele două site-uri, fără ca redacțiile să anunțe cititorii că a fost difuzată o informație falsă.

Presa din România a publicat mai multe știri în care a dezmințit știrea despre decesul artistului. Într-o știre de pe Evz.ro se spune că Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România a dat un comunicat de presă în care anunţă decesul artistului, iar ulterior, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din București, unde este internat artistul, Bogdan Opriţa, a infirmat informația. Mai târziu, în presa românească au apărut și declarațiile soției cântărețului, Simona Secrier, care a infirmat zvonurile despre moartea acestuia și a declarat că artistul se simte mai bine.

În ultima perioadă, starea de sănătate a artistului este precară, acesta suferind o operație pe cord în vara anului curent.

Mihai Constantinescu este cunoscut și în Republica Moldova. Împreună cu Anastasia Lazariuc, mai mulți ani, cântărețul a format un duet popular pe ambele maluri ale Prutului.

Rodica Malic

Stopfals.md

 

30 septembrie 2019 1002

Relevant

Comments 0