Portalul care te protejează
de falsuri

FALS: Numărul furturilor din apartamente a crescut considerabil în Chișinău

26 martie 2019 1270
Articole
Captură foto

„Val de furturi din apartamente” titrează o companie de sisteme de securitate într-o postare publicitară pe rețelele de socializare. „În ultimul timp, în Chişinău a fost înregistrată o creştere considerabilă a numărului de furturi din apartamente”, se mai arată în postare. Datele Poliției Capitalei arată, însă, contrariul.

Pe 13 martie 2019, compania „Allas” a postat pe Facebook un material publicitar, în care susține că spargerile de locuințe au luat amploare în Chișinău. „Acest lucru este legat de situaţia economică şi de absenţa îndelungată a proprietarilor. Casa dvs. devine ținta hoților dornici de câștig. Nu uitați: văzând că locuința dvs. nu este securizată, hoții se vor gândi întotdeauna să intre prin efracție”, scrie compania, promovându-și în continuare produsele. În decurs de zece zile, postarea a adunat circa 240 de reacții și a fost distribuită de peste 200 de ori.

Publicitate cu date care contravin statisticii oficiale

În realitate, însă, datele Direcției de Poliție a municipiului Chișinău arată că numărul furturilor din apartamente și case de locuit este în scădere în ultimii ani. Astfel, în primele trei luni ale anului 2019, Poliția a înregistrat 136 de spargeri de apartamente. Prin comparație, în aceeași perioadă a anului trecut au avut loc 163 de furturi din locuințe, în 2017 – 228 și în 2016 – 270. În total, în 2018 au fost înregistrate și cercetate 698 de spargeri, în 2017 – 899 și în 2016 – 1.251 de furturi din apartamente și case.

„Nu este o știre falsă, ci o informație bazată pe experiența companiei noastre. Numărul pătrunderilor în locuințe pe care le înregistrăm în Capitală este tot mai mare în ultima perioadă”, a declarat pentru ProFact Moldova Eugenia Caminschi, manageră a companiei „Allas”, sugerând că nu toate spargerile ar fi raportate la poliție. În același timp, ea a refuzat să ne ofere aceste date, motivând că ar fi confidențiale.

Firma „Allas” a fost creată în anul 1993, fiind administrată de Igor Bobrov.

ProFact Moldova

26 martie 2019 1270

Relevant

Comments 0