Portalul care te protejează
de falsuri

FALS: UE reglementează recunoașterea căsătoriilor cuplurilor LGBT+ și dreptul lor de adopție a copiilor în Uniunea Europeană

13 iunie 2023 760
Articole, Gândește critic!
Colaj

Senatoarea din România Diana Șoșoacă a declarat pe 31 mai în Parlamentul de la București că UE a legalizat căsătoriile între parteneri de același sex și dreptul lor de adopție, făcând referire la o propunere a Comisiei Europene pe subiectul adopțiilor. De fapt, politiciana din România dezinformează, or documentul la care face trimitere nu stipulează pretinsa recunoaștere a căsătoriilor cuplurilor LGBT+ și adopția copiilor de către acestea, ci doar că „fiecare copil din Europa și din întreaga lume ar trebui să se bucure de aceleași drepturi și să trăiască liber de orice fel de discriminare și intimidare”.

„Este vorba de recunoașterea tuturor actelor de căsătorie, indiferent de felul în care este acea căsătorie, între persoane de același sex pe teritoriul oricărui stat al UE, pentru că există state ale UE care permit o asemenea căsătorie. Mai mult, este un act prin care se impune recunoașterea actului de adopție al unui cuplu de același sex care adoptă copii într-o țară a UE care permite o astfel de legislație ca să fie recunoscută în toate celelalte state ale UE”, a declarat Șoșoacă. Video-ul cu declarația ei, difuzat în rețeaua Facebook, a adunat peste 34 de mii de vizualizări  și peste 600 de comentarii, majoritatea îndreptate împotriva comunității LGBT.

Senatoarea Șoșoacă denaturează premeditat prevederile propunerii Comisiei Europene 695/2022, prin care se reglementează actul de adopție în UE. Obiectivul propunerii Comisiei Eeuropene (CE), cuprinsă în 65 de pagini, este „de a consolida protecția drepturilor fundamentale și a altor drepturi ale copiilor aflați în situații transfrontaliere, inclusiv dreptul acestora la identitate, nediscriminare, la o viaţă privată şi de familie, la succesiune și întreținere într-un alt stat membru, bazându-se pe interesul superior al copilului”. În conformitate cu acest obiectiv, concluzia CE este că interesul superior al copilului trebuie să fie un aspect primordial în toate acțiunile legate de copii, indiferent dacă sunt luate de  autorități publice sau de către entități private. Este adevărat că la punctul 12 al documentului se menționează că în 2020, Comisia a anunțat măsuri pentru a se asigura că calitatea de părinte stabilită într-un stat membru va fi recunoscută în toate celelalte state membre. Această inițiativă a fost inclusă în Strategia UE privind egalitatea LGBTIQ și în Strategia UE privind drepturile copilului și Garanția europeană pentru copii, unde se menționează că fiecare copil din Europa și din întreaga lume ar trebui să se bucure de aceleași drepturi și să trăiască liber de orice fel de discriminare și intimidare. Cu alte cuvinte, prin aceste inițiative se propune respectarea drepturilor copiilor, indiferent de statutul familiilor lor.

Același lucru a fost decis în decembrie 2021 și de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE)  și anume că părinții de același sex și copiii lor trebuie să fie recunoscuți ca familie în toate statele membre ale UE. Decizia a fost emisă după ce un cuplu de același sex nu și-a putut înregistra copilul, astfel că acesta risca să rămână apatrid fără acces la cetățenie, în imposibilitatea de a părăsi țara de reședință a familiei sale, Spania, precum și fără documente personale. În această situație, copilului i-ar fi fost limitat accesul la educație, asistență medicală și securitate socială.

Cine este Șoșoacă?

Diana Iovanovici-Șoșoacă este juristă de profesie, senatoare în legislatura 2020-2024, afiliată partidului S.O.S. România. Ea este o conspiraționistă care a distribuit o mulțime de mesaje anti-vaccin în perioada pandemică. Potrivit portalului de verificare a faptelor Factual.ro, Diana Șoșoacă a dat în judecată Guvernul României „în numele bisericii”, pentru interzicerea pelerinajelor în timpul pandemiei. În aceeași perioadă, ea a fost amendată pentru că nu a purtat mască medicală în plenul Parlamentului.

Șoșoacă are un discurs public pro-rus, fiind considerată agent de influență a Federației Ruse în România. Din anul 2021, ea este invitată de onoare a Ambasadei Rusiei la București la diferite recepții, unde a continuat să meargă inclusiv după agresiunea militară rusă în Ucraina.

 

Ea insistă că războiul a fost pornit nu de Rusia, ci de Occident și a cerut Guvernului României să nu sprijine Ucraina în fața agresiunii ruse. Pagina sa de Facebook a fost avertizată de Facebook privind propaganda rusă, în primăvara anului 2022, după începutul războiului.

Portalul Stopfals.md a scris anterior despre falsurile transmise de Diana Șoșoacă și mesajele sale anti-europene, anti-NATO și pro-ruse.

Mădălin Necșuțu,

Stopfals.md

 

În imagine: Iunie 2021, Diana Iovanovici-Șoșoacă la o recepție a Ambasadei Rusiei.

Sursă foto: Aktual24.ro

 

13 iunie 2023 760

Relevant

Comments 0