Portalul care te protejează
de falsuri

Instanța de judecată a decis: Informațiile din pliantul electoral al lui Igor Dodon sunt defăimătoare

14 noiembrie 2020 1237
Articole
Colaj

La 14 noiembrie 2020, cu o zi înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, au emis o hotărâre, în care au constatat că o serie de sintagme și afirmații din pliantul electoral publicat de candidatul Igor Dodon conțin informații defăimătoare în adresa Maiei Sandu. Instanța l-a obligat pe Igor Dodon să sisteze diseminarea acestor pliante.

Completul de judecată în componența a trei magistrate: Livia Mitrofan, Lia Munjiu și Nadejda Inspir, au emis hotărârea prin care au constatat ca fiind defăimătoare și care lezează reputația Maiei Sandu sintagmele: Promovarea unei politici rusofobe, ostile relațiilor noastre strategice și de prietenie cu Rusia”, Legalizarea căsătoriei dintre homosexuali și adopția copiilor de către aceste familii de gay și lesbiene”, Deteriorarea relațiilor cu Tiraspolul”, Poate doar cei care o dirijează pe Maia Sandu de peste hotare doresc un nou conflict”.

Prin hotărârea de astăzi, magistratele îl obligă pe Igor Dodon să sisteze imediat răspândirea informațiilor defăimătoare în adresa concurentului electoral. Hotărârea este definitivă și executorie din momentul pronunțării, dar poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de o zi de la data pronunțării.

În replică, avocatul lui Igor Dodon, Nicolae Fomov, a declarat pentru portalul Stopfals.md că în continuare se va acționa după circumstanțe și că nu este pregătit să dea un răspuns dacă va contesta sau nu hotărârea de judecată.

Amintim că pliantele electorale cu informații false și defăimătpare ale candidatului Igor Dodon au fost distribuite în turul doi în întreaga țară. Pliantele conțin elemente cromatice similare materialelor promoționale ale Partidului Acțiune și Solidaritate, pentru a induce în eroare publicul. Portalul Stopfals.md a dezmințit cele 10 falsuri din acest pliant.

 

Lilia Zaharia

Stopfals.md

 

 

 

14 noiembrie 2020 1237

Relevant

Comments 0