Portalul care te protejează
de falsuri

Escrocherie în rețelele sociale cu marca de valize și genți Samsonite

12 iunie 2023 1152
Articole
Colaj

De câteva zile, în rețeaua Facebook este promovat un anunț despre posibilitatea de a procura valize de marca Samsonite la prețul de doar 39 de lei. După accesarea linkului cu publicitatea, cititorilor le sunt cerute date personale și bancare. Reprezentații companiei au declarat pentru portalul Stopfals.md că această publicitate nu le aparține și este o escrocherie.

Mesajul viral în rețelele sociale anunță că „Samsonite a încetat colaborarea cu câteva țări din Europa de Est și are acum un stoc excedentar de valize Proxis. Din această cauză 319 valize vor fi vândute în Moldova în cadrul unei campanii promoționale la doar 39 de lei”. La accesarea imaginii, oamenilor li se cer date personale, inclusiv numărul de telefon prin care li se transmite un link, pentru a putea achiziționa valiza la doar 39 de lei.

Aceste anunțuri sunt false, iar compania Samsonite nu desfășoară o astfel de campanie promoțională. Într-un comentariu pentru portalul Stopfals.md, responsabili de la reprezentanța locală a acestei companii internaționale au declarat că este vorba de o escrocherie și atenționează clienții să se informeze de pe paginile oficiale: „Vă rugăm respectuos să vă informați despre ofertele și promoțiile noastre doar de pe paginile oficiale Facebook: @SamsoniteMoldova, Instagram: @samsonitemoldova si de pe pagina web www.samsonite.md. Vă sugerăm să nu faceți transferuri la alte pagini și alte tipuri de operațiuni!”.


După atenționarea portalului Stopfals.md, pe pagina de Facebook a companiei a fost publicată o imagine, prin care utilizatorii rețelelor sociale sunt atenționați referitor la această escrocherie.


Samsonite International S.A. este un cunoscut producător și distribuitor de bagaje, cu produse variind de la valize mari până la genți și serviete mici pentru articole de toaletă. Compania a fost fondată în Denver, Colorado, Statele Unite.
Produsele fiind de marcă, prețul ajunge până la câteva mii de lei. Bunăoară, pe site-ul oficial, costul unei valize pentru femei poate ajunge și până la 12 mii de lei, în funcție de textura din care este produsă.

 


Liliana Mălachi,
Stopfals.md

12 iunie 2023 1152

Relevant

Comments 0