Portalul care te protejează de falsuri și manipulări mediatice

Falsuri recente

15 iulie 2020 139
Igor Dodon își asumă rolul de autor al unei inițiative legislative... lansată de alții
14 iulie 2020 79
Falsuri și narative anti-americane în jurul protestelor din SUA
9 iulie 2020 75
Laboratoare de arme biologice americane, inventate de laboratoarele media pro Kremlin
8 iulie 2020 691
Atacul clonelor pe Facebook – noua tehnică de clickbait, atac cibernetic și discreditare politică
5 iulie 2020 1919
FALS: Utilizarea măștilor provoacă hipoxie
30 iunie 2020 176
CRONICA DEZINFORMĂRII 7
26 iunie 2020 108
CRONICA DEZINFORMĂRII 6
25 iunie 2020 537
FALS: În ultimii ani, nici un reprezentant al ONG-urilor în domeniul drepturilor omului nu a fost în penitenciare
15 iunie 2020 657
FALS: Începe ciparea populației în octombrie 2020!
15 iunie 2020 3651
Coronavirus „alarmă falsă” – un fake-news internațional care a prins în România și R.Moldova
3 iunie 2020 1135
Escrocherii 5G: căști de protecție și „stick-uri minune”, loțiune din vaselină, brâuri pentru gravide și alte „scuturi de protecție” pentru oamenii naivi și panicați
31 mai 2020 1968
Adevăr și fals în postarea premierului Chicu, dedicată „junelui” Mureșan
30 mai 2020 409
Igor Dodon (din nou) se încurcă în cifre. Cu câte instituții media se judecă președintele?
29 mai 2020 707
PĂCATUL MINCIUNII
27 mai 2020 290
FALS: Împrumutul rusesc pentru Moldova a fost blocat în contextul luptei geopolitice ruso-chinezo-americane  
25 mai 2020 639
FALS: Microcipurile implantate sub piele au legătură cu virusul COVID-19 și cu tehnologia 5G  
22 mai 2020 1366
FALS: PSRM este singurul partid care a donat subvențiile de la stat pentru lupta cu COVID-19
19 mai 2020 2379
FALS: 496.000 de copii au fost paralizați în India în urma unei campanii de vaccinare susținută de Fundația lui Bill Gates

Fals: Basarabia şi-a anunţat autonomia

17 octombrie 2015 84
Alte produse ale partenerilor

Unele publicaţii ruseşti şi ucrainene au publicat pe 16 mai o informaţie potrivit căreia, în Odesa s-ar fi desfăşurat al doilea congres al „Radei Populare a Basarabiei”, la care a fost prezentat proiectul privind autonomia naţional-culturală a Ţinutului Basarabean. S-a anunţat că proiectul ar urma să fie transmis Radei Supreme. Potrivit informaţiei jurnaliştilor, documentul a fost prezentat de liderul „Radei Populare a Basarabiei”, Vera Şevcenko. În textele ştirolor sunt aduse citate directe rostite de Şevcenko.

Printre site-urile ruseşti informaţia despre participarea Verei Şevcenko la conferinţă a fost publicată, de exemplu, de site-ul news-front.info. Publicaţia a publicat şi imagini video de la eveniment, filmate de corespondentul propriu, însă în aceste imagini, la fel ca şi pe alte fotografii, Vera Şevcenko nu se vede. Titlul materialului video este următorul: „Urgent! Basarabia şi-a anunţat autonomia!”.

Screenshot de pe site-ul news-front.info

Traducerea titlului:

Urgent! În Odesa „Rada Populară a Basarabiei” a prezentat proiectul autonomiei

Din mass-media din Ucarina această informaţie a fost publicată de agenţia informaţională RBC-Ukrainî.

Screenshot de pe site-ul rbc-ua

Traducerea ştirii Rbc-ua:

„Rada Populară a Basarabiei” a prezentat proiectul privind autonomia naţional-culturală

 

În Odesa, pe 16 mai, s-a desfăşurat cea de-a doua conferinţă a ”Radei Populare a Basarabiei”, la care a fost prezentat proiectul privind autonomia naţional-culturală a Ţinutului Basarabean.

După cum s-a anunţat, la eveniment au participat reprezentanţi ai comunităţilor naţionale din ţinut şi oaspeţi internaţionali. Printre persoanele venite de peste hotare se numără preşedintele Mişcării „Pentru Pace” (Muntenegru), Gojko Raicevic, reprezentantul special al Partidului „Smena” (Polonia) pentru problemele minorităţilor naţionale, Bojena Gavorska-Alexandrovic, jurnalistul Ian Rishetsky (Cehia).

În cadrul conferinţei liderul „Radei Populare a Basarabiei”, Vera Şevcenko, a prezentat proiectul privind autonomia naţional-culturală a ţinutului.

„Proiectul de lege fixează juridic Basarabia în calitate de regiune unică polietnică şi multiculturală. Toate competenţele ce ţin de administrarea naţional-culturală a autonomiei Basarabiei au fost transmise organelor locale ale puterii”, a menţionat Şevcenko.

Potrivit lui Şevcenko, proiectul de lege în totalitate corespunde Constituţiei Ucrainei şi va fi transmis Radei Supreme şi Administraţiei preşedintelui Ucrainei.

În afară de aceasta, 1news.com.ua a anunţat că după conferinţă Vera Şevcenko a fost răpită de angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei. Din motive neclare, site-ul nu funcţionează, însă paginile respective s-au păstrat în cache-ul Google.

 

Traducere:

În cadrul conferinţei „Radei Populare a Basarabiei” a fost prezentat proiectul privind autonomia naţional-culturală a Ţinutului Bsarabean

Astăzi în Odesa s-a desfăşurat cea de-a doua conferinţă a „Radei Populare a Basarabiei”. La eveniment au participat reprezentanţi ai comunităţilor naţionale din Ţinutul Basarabean şi oaspeţi internaţionali. Printre persoanele venite de peste hotare se numără preşedintele Mişcării „Pentru Pace” (Muntenegru), Gojko Raicevic, reprezentantul special al Partidului „Smena” (Polonia) pentru problemele minorităţilor naţionale, Bojena Gavorska-Alexandrovic, jurnalistul Ian Rishetsky (Cehia). În cadrul conferinţei liderul „Radei Populare a Basarabiei”, Vera Şevcenko, a prezentat proiectul privind autonomia naţional-culturală a Basarabiei. Proiectul de lege fixează juridic Basarabia în calitate de regiune unică polietnică şi multiculturală. Toate competenţele ce ţin de administrarea naţional-culturală a autonomiei Basarabiei au fost transmise organelor locale ale puterii”, a menţionat Şevcenko. Potrivit lui Şevcenko, proiectul de lege în totalitate corespunde Constituţiei Ucrainei şi va fi transmis Radei Supreme şi Administraţiei preşedintelui Ucrainei.

În cadrul conferinţei „Radei Populare a Basarabiei” a fost prezentat proiectul privind autonomia naţional-culturală a Ţinutului Bsarabean

Proiectul de lege privind autonomia naţional-culturală a Basarabiei a fost susţinut de experţi din Chişinău şi Tiraspol, care au ieşit în legătură directă cu participanţii conferinţei din Odesa. În Tiraspol la conferinţa video au participat ex-ministrul Afacerilor Externe, membrul comunităţii internaţionale de experţi, Vladimir Iastrebceak, şi expertul etnolog Ecaterina Prorîvova. În Chişinău participanţilor li s-au alăturat expertul în domeniul conflictelor etnoculturale Olga Ivanova, economistul Ilia Cazacov, specialistul în istoria Basarabiei Polina Ciuicova şi etno-psihologul Valentina Ceaikina. În regim de conferinţă video proiectul de lege a mai fost susţinut de politicianul bulgar, fostul candidat la funcţia de preşedinte al Bulgariei Pavel Cernev.

Din Moscova participanţii conferenţei au fost salutaţi de unul din fondatorii „Radei Populare”, cunoscutul jurnalist Alic Vetrov. Din cauza presiunilor din partea Consiliului de Securitate al Ucrainei, jurnalistul a fost nevoit să părăsească Odesa. „Voi continua împreună cu voi lupta pentru viitorul luminos al Basarabiei”, a menţionat Vetrov.

Amintim că în dimineaţa zilei de astăzi a dispărut Dmitri Şişman, unul din organizatorii conferenţei „Radei Populare”, informează publicaţia electronică „1NEWS”, cu referire la rudele lui Şişman.  

  Traducere:

Liderul „Radei Populare a Basarabiei”, Vera Şevcenko, a fost arestată de angajaţii Consiliului de Securitate al Ucrainei

Astăzi în Odesa s-a desfăşurat cea de-a doua conferinţă a „Radei Populare a Basarabiei”. În cadrul conferinţei a fost prezentat proiectul privind autonomia naţional-culturală a Ţinutului Basarabean. La conferinţă a participat o delegaţie de experţi internaţionali.

Dmitri Iogov, asistentul Verei Şevcenko, a declarat pentru „1NEWS”: „Imediat după conferinţă Vera a plecat acasă cu maşina. Ea a comunicat prin telefon că este urmărită de un automobil necunoscut, după care legătura a dispărut. Ştiu că Vera deja de două săptămâni este urmărită de angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei, care o acuză de separatism”,  a declarat activistul.

Amintim că Vera Şevcenko a preluat conducerea „Radei Populare a Basarabiei” după dispariţia primului ei lider, Dmitri Zatuliveter, care până acum încă nu a făcut legătură cu adepţii săi.

Traducere:

Proiectul de lege privind autonomia Radei Populare a Basarabiei va fi transmis Radei

Potrivit iniţiatorilor, proiectul de lege al autonomiei în totalitate corespunde Constituţiei Ucrainei şi va fi transmis Radei Supreme.

În Odesa, pe 16 mai, s-a desfăşurat cea de-a doua conferinţă a Radei Populare a Basarabiei”, la care a fost prezentat proiectul privind autonomia naţional-culturală a Ţinutului Basarabean. Printre persoanele venite de peste hotare se numără preşedintele Mişcării „Pentru Pace” (Muntenegru), Gojko Raicevic, reprezentantul special al Partidului „Smena” (Polonia) pentru problemele minorităţilor naţionale, Bojena Gavorska-Alexandrovic, jurnalistul Ian Rishetsky (Cehia).

În cadrul conferinţei liderul „Radei Populare a Basarabiei”, Vera Şevcenko, a prezentat proiectul privind autonomia naţional-culturală a ţinutului.

„Proiectul de lege fixează juridic Basarabia în calitate de regiune unică polietnică şi multiculturală. Toate competenţele ce ţin de administrarea naţional-culturală a autonomiei Basarabiei au fost transmise organelor locale ale puterii”, a menţionat Şevcenko.

Potrivit lui Şevcenko, proiectul de lege în totalitate corespunde Constituţiei Ucrainei şi va fi transmis Radei Supreme şi Administraţiei preşedintelui Ucrainei.

Despre participarea Verei Şevcenko la conferinţa de pe 16 mai scrie şi pe site-ul „Radei Populare a Basarabiei”.

Însă mai multe publicaţii regionale (Odesskaia jizni, Dumskaya) pe 16 mai au scris, cu referire la serviciile secrete, că congresul „Radei Populare a Basarabiei” este un fals. În primul rând, cetăţenii străini care ar fi participat la acest eveniment, nici nu se aflau pe teritoriul Ucrainei. În al doilea rând, Stopfake a aflat că liderul „Radei Populare a Basarabiei”, Vera Şevcenko, pe care anterior au reţinut-o angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei, întreaga zi s-a aflat într-un local de agrement şi nu ştie nimic despre conferinţă.

Stopfake a primit imagini video cu declaraţia Verei Şevcenko făcută pe 18 mai 2015, în care Vera afirmă că nu a participat la conferinţă şi nu-i cunoaşte pe oamenii care au participat la ea. Şevcenko a infirmat şi informaţia despre răpirea ei.

Tag: Basarabia, Vera Şevcenko, Odesa, Consiliul de Securitate al Ucrainei

  Originalul articolului în limba rusă poate fi văzut aici:

http://www.stopfake.org/fejk-bessarabiya-obyavila-avtonomiyu/

17 octombrie 2015 84

Relevant

Comments 0