Portalul care te protejează de falsuri și manipulări mediatice

Falsuri recente

24 aprilie 2019 44
FALS: Laboratoare secrete și testarea armelor biologice în Republica Moldova
18 aprilie 2019 384
Minciuni în jurul leului. Cum au facut canalele lui Vladimir Plahotniuc legatura între caderea leului și politica. Ce nu este în regulă aici?
16 aprilie 2019 151
FALS: Maia Sandu amenință cu blocarea asistenței financiare pentru Republica Moldova
13 aprilie 2019 523
CRONICA SITE-URILOR DE ŞTIRI FALSE 1-12 APRILIE 2019
8 aprilie 2019 350
FALS: Interpreta Dara promovează un produs pentru slăbit
26 martie 2019 374
FALS: Numărul furturilor din apartamente a crescut considerabil în Chișinău
25 martie 2019 1085
Fals: R. Moldova, „în topul” țărilor cu cele mai multe catastrofe aeriene
14 martie 2019 200
Nu există legătură directă între scăderea prețurilor la carburanți și aprobarea unei noi metodologii de către ANRE
14 martie 2019 2319
Fals: Alertă alimentară „în toată Europa” după descoperirea unor cantități ridicate de morfină în macul din produsele de panificație în Franța
13 martie 2019 2485
СМИ сообщили о «танках НАТО» на границе Молдовы. Что тут не так?  
13 martie 2019 203
Noi speculații pe subiectul colaborării Republicii Moldova cu NATO
11 martie 2019 549
Fals: Cetățenii Republicii Moldova cu pașaport biometric pot munci oficial în țările Uniunii Europene
6 martie 2019 259
Fals: Se pregătește eliberarea din pușcărie a lui Platon și Filat
4 martie 2019 399
Istoria unei provocări: ce arată datele de geolocație și metadatele imaginilor care ”ar proba” că lidera PAS se sărută cu o femeie
26 februarie 2019 764
Video cu Vladimir Plahotniuc la urna de vot au fost încărcate pe Youtube pe 24 februarie, la 09.48 și 09.51

FALS: Interpreta Dara promovează un produs pentru slăbit

8 aprilie 2019 349
Articole
Captură foto

La 4 aprilie, pe site-ul Mdmso.pro, creat doar pentru a promova un produs care ar ajuta la slăbit, a apărut un pretins interviu cu interpreta din R. Moldova, Dara. În interviu, ea anunță că ar fi slăbit datorită acelui produs și îndeamnă oamenii să o urmeze, dacă-și doresc să dea jos cât mai multe kilograme. Interviul însă nu este unul real, iar interpreta susține că este victima unei escrocherii.

Conform informațiilor din acel interviu, Dara ar fi auzit de produsul pentru slăbit de la frizerița la care merge. „Am avut noroc! Cu câteva luni în urmă, am venit la frizerița mea pentru a-mi vopsi părul (ea întotdeauna a fost cu forme rotunde) și am fost foarte surprinsă văzând-o de două ori mai subțire! Timp de o lună, aceasta a slăbit cu 15 kg! Cu siguranță că nu am putut sa mă abțin, și am întrebat-o cum a făcut-o! S-a dovedit, că a ajutat-o (denumirea preparatului) ... Nu aș fi crezut niciodată dacă nu aș fi văzut cu ochii mei proprii. Întotdeauna am crezut că toată publicitatea pe internet nu este mai mult decât o minciună! Și aici este adevărat”, ar fi spus Dara în interviu.

Victima unei escrocherii

Un asemenea interviu, de fapt, nu a existat niciodată. „Din păcate, sunt victima unei escrocherii urâte. Pe lângă faptul ca anumite companii utilizează imaginea mea și rezultatele la care am ajuns prin munca de ani de zile (sport și alimentație sănătoasă), pe care o fac deja de mai bine de doi ani. E un număr foarte mare de produse pe care aceste companii le vând pe spatele meu. E un sistem urât și demodat. Îmi pare rău pentru femeile care procură aceste produse, crezând că ele vor face o minune. Nu am consumat în viața mea nici un ceai, pastilă care să mă ajute să slăbesc sau să arăt mai bine și nu am oferit nici un interviu de acest gen. Sunt invențiile unor oameni fără pic de etică profesională”, a spus interpreta Dara pentru ProFact Moldova.

Site-ul mdmso.pro conține doar informații despre produsul pe care îl promovează. Nu sunt indicate nici măcar numere de telefon ale dealerului oficial al acestui produs pe teritoriul R. Moldova. Este indicată doar o companie, „OOO Slavia” cu sediul în or. Moscova, Federația Rusă. Pentru a procura produsul, cu ajutorul căruia ar urma să slăbească cu „până la 17,5 kg pe lună”, cetățenii R. Moldova sunt ademeniți cu o reducere de 75% - de la 1596 la 399 de lei.

În încercarea de a afla cine stă în spatele acestei afaceri, promovate în baza unui interviu fals, am lăsat un număr de contact pe site, cu precizarea că am dori să comandăm preparatul-minune pentru slăbit. Peste doar câteva secunde am fost sunați de la numărul de telefon 060797973. Persoana s-a prezentat ca fiind de la un „Internet magazin”, dar a refuzat să indice denumirea acestuia. „Așa se cheamă. Internet magazin”.

Operatoarea care te telefonează la scurt timp după ce lași pe acel site numărul tău de telefon anunță doritorii de a cumpăra produsul că acesta este „pe bază naturală”. „O cutie conține 20 de capsule care ajung pentru 10 zile. Prețul unei cutii este de 400 de lei. În primele 10 zile, dvs nu veți slăbi, asta este doar perioada de detoxifiere. Deja după aceasta o să slăbiți 2-3 kg pe săptămână. Cura minimală recomandată este de 30 de zile, perioada în care puteți slăbi de la 7 până la 10 kg. Dacă luați trei cutii, prețul este de 800 de lei. Se achită două, iar a treia cutie o primiți gratuit”, susține operatoarea.

Totodată, a menționat că ar fi o simplă operatoare și că nu cunoaște detalii despre interviul cu interpreta Dara de pe site-ul care promovează produsul. Ne-a spus că nu ne poate oferi numele firmei sau al persoanei care se ocupă de acest business în R. Moldova, dar a menționat că va oferi datele noastre de contact acelei persoane, care urmează să revină cu un apel. Pe parcursul zilei de vineri, 5 aprilie, nu am fost însă contactați.

Portalul ea.md a scris că Dara a fost și anterior victima unor informații false, în care se menționa că promovează anumite produse pentru slăbit. Atunci, interpreta anunța că-i va acționa în judecată pe cei care-i folosesc imaginea.

ProFact Moldova

8 aprilie 2019 349

Relevant

Comments 0