Portalul care te protejează
de falsuri

FALS: Papa Francisc îi sărută mâna lui David Rockefeller

1 martie 2018 3306
Articole
Papa de la Roma îi sărută mână unui bărbat care a fost victimă a Holocaustului, şi nicidecum mâna magnatului american David Rockefeller.

 

Zilele trecute, mai multe persoane au distribuit în rețelele de socializare o imagine cu Sanctitatea Sa, Papa Francisc, care sărută mâna unei persoane, iar în mesajul care însoțește fotografia se spune că Suveranul Pontif îi sărută mâna omului de afaceri american David Rockefeller. Fotografia este una reală şi a fost făcută în mai 2014 în timpul vizitei Papei Francisc la Ierusalim, însă mesajul este fals, or, Papa de la Roma îi sărută mână unui bărbat care a fost victimă a Holocaustului, şi nicidecum mâna magnatului american David Rockefeller.

 

Imaginea care a fost distribuită intens în rețelele de socializare conține următorul mesaj: „Acesta este sfârșitul lumii... Papa Francisc îi sărută mâna lui David Rockefeller, în spate e Henry Kissinger și John Rothchild. Trageți concluziile, domnilor...”.

 

David Rockefeller a fost un om de afaceri american (a decedat în martie 2017), Henry Kissinger este fost secretar de stat al Statelor Unite ale Americii și consilier pe probleme de securitate națională, iar John Rothchild este un scriitor american cunoscut pentru cărțile sale în domeniul financiar. Nici unul dintre ei nu apare în imagine, iar mesajul care însoţeşte fotografia transmite un fals propagandistic că Papa de la Roma ar fi controlat de americani.

 

În mai 2014, Suveranul Pontif a vizitat oraşul Ierusalim şi complexul memorial Yad Vashem (Memorialului Victimelor Holocaustului), unde s-a întâlnit cu un grup de persoane care au supraviețuit Holocaustului. În timpul întâlnirii, Papa Francisc le-a sărutat mâinile victimelor Holocaustului.

 

Imaginea cu mesajul fals așa arată sfârșitul lumii” şi că Papa Francisc i-ar fi sărutat mâna lui David Rockefeller a mai fost distribuită în mediul online în anul 2015, apoi preluată în anul 2016. Acum, această imagine cu mesaj fals este virală din nou.

 

Fiţi atenţi ce distribuiţi în reţelele sociale!

 

 

Lilia Zaharia
Stopfals.md
1 martie 2018 3306

Relevant

Comments 0