Portalul care te protejează
de falsuri

Falsificatorii clonează pagini și site-uri, fură conținut și date. Ajutați-ne să-i oprim!

8 decembrie 2018 1442
Articole
Colaj

Pentru a induce în eroare un număr cât mai mare de oameni, autorii știrilor false și cei care comandă aceste dezinformări recurg la diferite escrocherii, inclusiv la furtul de identitate și de date. Astfel, în rețeaua de socializare Facebook este activă pagina StopFals care este o clonă a paginii portalului www.stopfals.md. Pe această pagină-clonă au fost preluate neautorizat, adică au fost furate însemnele, imaginile, unele informații de pe portalul www.stopfals.md și din alte resurse online; tot aici se publică mai multe materiale cu caracter defăimător și propagandistic. Asociația Presei Independente (API) solicită ajutor pentru a identifica falsificatorii și a raporta pagina falsă administratorilor rețelei Facebook.

Pe pagina-clonă StopFals sunt distribuite mai multe informații false, tendențioase și manipulatorii, iar pentru a le da mai multă credibilitate și a induce în eroare publicul, ele sunt publicate cu logotipul și alte însemne grafice ale Campaniei STOP FALS!, desfășurată de API. Totodată, pentru a crea cât mai multă confuzie, sunt preluate neautorizat unele articole și imagini de pe portalul www.stopfals.md sau din alte resurse online credibile, iar printre aceste informații sunt „strecurate” falsuri și manipulări. La câteva zile după ce API a lansat o campanie de informare cu genericul „Ești om cu rațiune, gândește și analizează!”, falsificatorii au furat și acest slogan, iar la rubrica contacte de pe pagina falsă din Facebook este indicat numărul de telefon (022) 220995 care este, de fapt, un număr de telefon al API. Anterior, a fost creat și site-ul de știri false stopfals.com care este o clonă a portalului www.stopfals.md, fiind utilizat pentru deturnarea campaniei împotriva știrilor false, desfășurată de API și partenerii săi.

API și portalul www.stopfals.md solicită ajutor pentru a identifica falsificatorii și a raporta pagina falsă administratorilor rețelei Facebook.

Pentru a raporta pagina de falsuri, vă rugăm să urmați câțiva pași:

1. Accesați pagina falsă: facebook.com/StopFals

2. Alegeți opțiunea: Raportează această Pagină

3. Alegeți opțiunea: Pretinde că este altă afacere sau persoană

4. Inserați link-ul paginii adevărate a campaniei STOP FALS!: facebook.com/StopFals.md

5. Trimiteți cererea.

Vedeți aici și un tutorial video la această temă.

Falsificatorii au furat identitatea Campaniei STOP FALS! și încearcă să vă prostească, publicând fake-uri pe care le „diluează” cu unele materiale furate de la noi. Ajutați-ne să-i oprim!

Lilia Zaharia

Stopfals.md

8 decembrie 2018 1442

Relevant

Comments 0