Portalul care te protejează
de falsuri

Radio Moldova: Marina Tauber acuză autoritățile statului de provocări la Nistru și că ar fi comandat mai multe sicrie

24 martie 2023 895
Articole
Captură foto

Vicepreședinta Partidului politic Șor, Marina Tauber, susține că autoritățile statului ar pregăti „provocări” militare pe Nistru, în a doua zi de Paște. Guvernul infirmă aceste declarații, calificându-le drept false. La rândul lor, experții susțin că deputata Partidului Șor instigă deliberat la agresiune și violență, iar în acest caz ar trebui să se pronunțe Procuratura și Serviciul de Informații și Securitate.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă a afirmat că declarațiile deputatei sunt falsuri menite să provoace frică și dezbinarea societății.

„Afirmațiile doamnei Tauber sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate. Doamna Tauber încearcă să se acopere în fața finanțatorilor eșecul total al protestelor plătite. Instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Declarațiile Marinei Tauber sunt dezinformări și instigări la violență lansate în preajma sărbătorilor pascale, a afirmat pentru Radio Moldova verificatoarea de fapte, directoarea executivă a Transparency Internațional Moldova, Lilia Zaharia. Potrivit expertei, Procurorii și Serviciul de Informație și Securitate trebuie să se autosesizeze, așa cum politiciana a făcut referire la serviciile speciale internaționale.

Contactați de Radio Moldova, reprezentanții Combinatului Servicii Funerare, din municipiul Chișinău au negat afirmațiile Marinei Tauber și au spus că nu au primit comenzi suplimentare de sicrie.

 Olga Stăvilă

Radio Moldova

24 martie 2023 895

Relevant

Comments 0