Portalul care te protejează
de falsuri

Am lansat Semnale.stopfals.md – o nouă platformă de semnalare a dezinformărilor din presă și rețelele sociale  

6 ianuarie 2021 568
Articole
Sursa: Semnale.stopfals.md

 

Portalul Stopfals.md a lansat platforma online Semnale.stopfals.md, prin intermediul căreia consumatorii pot semnala știrile false și alte informații care nu corespund adevărului din mass-media sau de pe rețelele sociale. Astfel, oamenii pot expedia link-ul cu informația pe care o consideră falsă, iar jurnaliștii portalului Stopfals.md le vor analiza și, eventual, vor realiza articole de dezmințire a falsurilor.

Platforma Semnale.stopfals.md are două versiuni lingvistice, în română și rusă, și poate fi accesată direct sau de pe portalul Stopfals.md. Cititorii care vor dori să semnaleze o dezinformare trebuie să completeze un mic formular și să transmită linkul direct sau altă dovadă a publicării informației pe care o consideră falsă. Jurnaliștii Asociației Presei Independente (API) și ai portalului Stopfals.md vor analiza semnalele, înainte de a le valida. Falsurile raportate și validate vor fi publicate pe Semnale.stopfals.md la diferite rubrici, în funcție de tema semnalului. În unele cazuri, semnalele vor fi documentate suplimentar, iar pe portalul Stopfals.md vor fi publicate articole de dezmințire, cu precizarea că falsul a fost semnalat de cititori.

 

Captură foto/Semnale.stopfals.md

Pe aceeași platformă pot fi văzute toate dezinformările raportate, dar și un clasament al consumatorilor care au semnalat falsuri, întitulat Top Gardienii Adevărului”.

În același timp, a fost activat un asistent virtual (chatbot) care interacționează cu utilizatorii aplicației de Messenger a paginii Stopfals.md din rețeaua Facebook și îi ghidează cum pot semnala o știrile falsă. Aceste semnale la fel sunt verificate și publicate pe platforma online Semnale.stopfals.md.

API și echipa portalului Stopfals.md vă îndeamnă să vă implicați în lupta cu fenomenul știrilor false și să semnalați dezinformările din mass-media și de pe rețele sociale.

Să curățăm spațiul informațional împreună!

 

Lilia Zaharia,

coordonatoare editorial API/Stopfals.md

6 ianuarie 2021 568

Relevant

Comments 0