Portalul care te protejează
de falsuri

FALS: Medicii de la Spitalul raional din Drochia au semnat pentru susținerea Guvernului Filip

14 iunie 2019 1181
Articole
Colaj

Postul de televiziune Publika TV, deținut de liderul Partidului Democrat din Moldova,  (PDM), Vladimir Plahotniuc, a difuzat un reportaj în care se afirmă că medicii de la Spitalul raional Drochia susțin Guvernul Filip, recunoscând legitimitatea acestuia. În reportaj este inserată și o listă a cadrelor medicale din raion care ar fi semnat o declarație în acest sens. Două persoane, numele cărora este indicat în acestă listă, afirmă că semnăturile lor au fost falsificate. O altă doamnă medic din lista susținătorilor a decedat cu aproape doi ani în urmă.

În reportajul Publika TV se spune că „medicii din Drochia susțin singurul guvern constituțional, guvernul Filip, și îndeamnă clasa politică la dialog pentru a rezolva criza politică în care se află țara noastră”. ”Facem un apel către toţi oamenii din Moldova să contribuie prin atitudinea lor corectă şi civilizată la depăşirea situaţiei dificile din ţară. Respectarea legii, calmul şi neadmiterea provocărilor reprezintă astăzi cele mai bune manifestări ale patriotismului moldovenilor. Ne exprimăm susţinerea pentru Guvernul Pavel Filip, singurul guvern legal şi legitim al Republicii Moldova, care continuă să-şi îndeplinească îndatoririle şi să administreze treburile curente în ţară”, este menționat în declarația care ar fi fost semnată de medicii de la Spitalul raional „Nicolae Testemițeanu” din Drochia, instituție care se află în subordinea Consiliului raional Drochia.

Semnături falsificate și o persoană decedată

Două doamne, numele cărora apar în lista „susținătorilor Guvernului Filip”, neagă că ar fi semnat acest document. Lilia Mocanu, medic narcolog, a declarat pentru portalul Stopfals.md că este nedumerită cum s-a întâmplat acest lucru. „Vreau și eu să aflu cum am ajuns în acea listă. Nu am semnat, vă spun cu încredere că nu am semnat. Lucrurile s-au aflat noaptea, când o colegă a postat acea listă. Eu în general nu mă semnez Mocanu, ci Sârghi, așa cum mi-i numele de familie de până la căsătorie. Mai mult, eu semnez cu caractere chirilice”, afirmă Lilia Mocanu. Ea nu a participat la vreo ședință sau discuție cu alți angajați la această temă, este indignată de această falsificare și spune că în lista „semnatarilor” este inclusă și o colegă, fost medic oculist, care a decedat cu doi ani în urmă.

Și Irina Ceaușciuc, medic de la Drochia, afirmă că nu a semnat această declarație. Mai mult, de un an și jumătate, ea nu mai lucrează medic la spitalul raional Drochia, dar este asistentă medicală la gimnaziul din satul Maramonovca, localitate din același raion. „Pentru prima oară aud de așa listă. Eu nu am semnat și nu am discutat cu nimeni”, a specificat ea.

Șefa Spitalului raional Drochia, Galina Maximciuc, nu a răspuns nici la telefonul de serviciu, nici la mobil pentru a explica cum a fost alcătuită această listă. Președintele raionului Drochia, Ion Dascăl, în subordinea căruia este spitalul raional, spune că nu cunoaște detalii despre acea listă și că ar fi aflat de ea din rețelele sociale. Ion Dascăl este membru al PDM și participant la  manifestațiile organizate de acest partid duminică, 9 iunie 2019.

 

Lilia Zaharia

Stopfals.md

14 iunie 2019 1181

Relevant

Comments 0