Portalul care te protejează de falsuri

„Rezoluție” falsă cu însemnele Ministerului Muncii, trimisă pe mailurile mai multor organizații

9 septembrie 2024 2979
Gândește critic!, ALERTE
Colaj: Stopfals.md

Mai multe organizații și instituții din Republica Moldova au primit pe email o pretinsă „rezoluție” a Ministerului Muncii și Protecției Sociale, care ar informa despre „schimbări în Politica de migrație” din R. Moldova. Așa-zisul document vorbește despre „consolidarea măsurilor de atragere a migranţilor din Orientul Mijlociu pentru a compensa pierderile de pe piaţa muncii datorită fluxului mare de migraţie din Republica Moldova”, „protecția religiei și a vestimentației migranților”, dar și „un procent minim de 30% a lucrătorilor migranți”.

 

„Rezoluția” este FALSĂ, au declarat pentru Stopfals.md atât ministrul Alexei Buzu, cât și serviciul de presă al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Domain-ul emailului de pe care a fost expediată „rezoluția” unei organizații este moldova-social.md. Conform datelor deschise, acest domain a fost creat cu câteva zile în urmă, la 5 septembrie 2024.

Falsurile despre migranți apar periodic în spațiul public din R. Moldova și reprezintă una dintre narațiunile preferate ale propagandei ruse. Portalul nostru a dezmințit (aici, aici, aici și aici) mai multe falsuri la această temă.

 

Mihai Avasiloaie,

Stopfals.md

 

Vezi și: Funcționarii moldoveni, speriați cu o scrisoare atribuită în mod fals Comisiei Europene

 

Acum suntem și pe Telegram!

 

Ai depistat un fals? Raportează-l pe semnale.stopfals.md/ro și noi îl vom dezminți!

#NuDezinformării #StopFals #API

9 septembrie 2024 2979

Relevant

Comments 0